Cykelhandsker.dk: Find blandt 4450 Produkter | 13 Kategorier | 25 Brands | 31 Forhandlere

Hvilke cykellygter skal du vælge? 3 ting du skal overveje inden køb

Når solen er gået ned eller endnu ikke stået op, er det vigtigt, at du er tydelig at se ude i trafikken. Derfor er det essentielt, at du bevæbner dig med god belysning til dig og din cykel. Du kan også vælge at være ekstra forsigtig og tilføje nogle reflekser, selvom de også sidder på din cykel. Nogle vælger at iklæde sig en refleksvest og reflekser på cykelhjelmen for at være helt på den sikre side. Først og fremmest er det vigtigst at du har lys på cyklen. Her skal du både have lygter for og bag, så de andre i trafikken er helt sikker på, hvor du er og i hvilken retning du kører i. 

Forskellige cykellygter til forskellige behov

Du vidste det måske ikke, men der er faktisk stor forskel på typer af cykellygter. Nogle lygter passer bedst til mountainbikes, andre passer bedre til elcykler eller ladcykler. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ordentligt ind i, hvilken type lygte du skal bruge til din cykel. På denne hjemmeside, kan du finde lang række gode cykellygter, som er gode til cyklen. Her kan du også læse meget mere om, hvilke cykellygter der er det bedste match til dig og din cykel. 

Den praktiske løsning 

De praktiske cykellygter er dem, du nemt kan have med på farten - også når du ikke cykler. Efter cykelturen kan du nemt pakke de praktiske LED lygter ned i din lomme eller taske, så du er sikker på, at de ikke bliver stålet. Det gode ved disse lygter er, at de er nemme at montere og at de er vandtætte. Så skal du ikke bekymre dig om de nu stadigvæk virker efter et regnskyl. Derudover har disse lygter flere forskellige indstillinger så du kan indstille lygten af efter om du kører i byen, ude på landet eller noget helt tredje. LED lygterne har også en lang levetid, som gør, at du ikke behøver at tænke på udskiftning af batteri hele tiden.

Den miljøvenlige løsning 

Leder du efter den moderne miljøvenlige løsning når det kommer til at finde den helt rigtige cykellygte til din cykel? Så bør du overveje at købe cykellygter med en magnetfunktion. Disse lygter sættes direkte på cyklen og bliver siddende fordi de skal monteres. på hjulet. Lygterne blinker hver gang på du er i kørende tilstand på din cykel og så kan lygterne også ses nemt fra siden af, som gør det mere sikkert for dig. Disse lygter er også populære fordi de er svære for forbipasserende at stjæle, fordi de netop er fastmonteret. Grunden til at disse magnetlygter er miljøvenlige er, at de aldrig kommer til at løbe tør for strøm. Dette har to rigtig gode fordele for dig; du skal aldrig tænke på at dine lygter kommer til at løbe tør midt på en cykeltur og derfor risikere at få en bøde og du behøver aldrig at bruge penge på batterier til cykellygter længere. Alt dette samtidig med, at du er god mod miljøet. 

Prioritér cykellygter - alt andet kan blive en kostelig affære

Hvis ikke du bruger cykellygter på cyklen efter mørkets frembrud, kan det blive meget dyrt for dig. Først og fremmest er det farligt, fordi der er en risiko for, at bilister og andre forbipasserende ikke kan se dig. Dernæst kan det blive dyrt, hvis du bliver stoppet af politiet. En bøde koster omkring 700 kroner, når man ikke har fungerende cykellygter tændt. Derudover er der en række lovkrav omkring cykellygtes funktioner, som du skal være opmærksom på, inden du kaster dig ud i et køb: 
Indholdsfortegnelse
Til Top