Udgivet i Cykel-bloggen

5 tips til at planlægge den perfekte cykelferie på Gran Canaria

Af Cykelhandsker.dk

Har du også hørt om det skønne Gran Canaria gennem venner og familie? Måske du endda også er træt af ferier, hvor du kun ser et udsnit af det land, hvor du er gæst. Samtidig er en lejebil udelukket, da du gerne vil have et glas vin til maden, når I er ude og smage de gode lokale specialiteter. Hvis du kan nikke ja til dette, så er en cykelferie nok lige noget for dig.

Med en cykelferie på Gran Canaria kan du komme hurtigt rundt i landet på ingen tid. Slut med at vente på de andre turister foran bussen, så I fælles kan køre til næste destination. Slut med at stå tidligt op for at nå morgentoget, for at komme frem til en anbefalet seværdighed. Med en cykelferie bestemmer du selv tempo og rækkefølgen.

Det er en ferie, hvor du bestemmer selv. Samtidig får du god motion og en god mulighed for at opleve den lokale kultur, da man på cykel er i direkte kontakt med lokalbefolkningen i mange situationer. Det eneste du skal gøre, er at pakke cykelhjelmen, tage et par dage ved Playa del Ingles og følge denne guide for at få en rejse du sent vil glemme.

1. Først og fremmest: cyklen

Det giver næsten sig selv, at jo bedre udstyr du har sikret dig, jo nemmere bliver det for dig at komme rundt. De fleste turister er dog ikke nødvendigvis interesseret i cykling i hverdagen og har derfor ikke lyst til at købe en ny cykel til mange tusinde kroner. Derudover er der bekymringen for, hvordan man skal få den transportere med sig fra Danmark, og de ekstra omkostninger herved.

Heldigvis er der på de fleste poplære turistattraktioner masser af muligheder for at kunne leje en cykel, hvor professionelle kan give gode råd til, hvilken cykel du skal vælge. På denne måde behøver du på ingen måde være ekspert for at komme ud og cykle. Især på lokationer som Gran Canaria er der masser af disse forretninger, som sørger for, at cyklerne er vedligeholdte og i høj kvalitet, så du kan være klar til at cykle med det samme.

2. Sørg for at have en god fysisk form, inden du påbegynder en cykelferie

Danmark er et af de fladeste lande i verden, så hvis vi sammenligner med vores egen hjemmefront, kan man hurtigt fejlvurdere hvor mange bakker der kan være i udlandet. Typisk hvis vi rejser til syden, møder vi mere bjerget terræn, som kræver en del mere kondition at overkomme, hvis man ikke skal køres helt træt allerede på førstedagen. Så kig eventuelt på et virtuelt kort for at vurdere området, og tag et par ekstra cykelture i Danmark eller nogle omgange i et fitnesscenter for at gøre din krop parat til rejsen.

3. Det kan være slidsomt for kroppen at cykle langt og mange dage i træk

Derfor er eksempelvis cykelhandsker gode at have investeret i. Netop i dette tilfælde er det rart at have sine egne handsker. Det kan også anbefales at anskaffe sig cykelbukser med polstring, da du på denne måde vil aflaste kroppen betydeligt. Husk at spørge forhandleren omkring komfort, ventilation og andre faktorer, så du er sikker på at få den bedste kvalitet. En god kvalitet til cykeltøj er meget betydningsfuldt, når du skal have cykelferie på Gran Canaria, da terrænet er meget mindre overkommeligt end vi kender det fra Danmark.

4. Kig en ekstra omgang på din rejseforsikring

Du ved sikkert allerede, at det er vigtigt at have styr på sine forsikringer, inden man påtager sig en større rejse til udlandet. Når du skal på cykelferie, kan det dog være en god idé at læse din police igennem en ekstra gang, for at være sikker på at den dækker dine behov.

Oftest kan policer være ret lange og måske lidt komplicerede, så ring eventuelt dit forsikringsselskab op og forklar din konkrete situation. De er sat i verden for at hjælpe dig, og i denne situation er det en stor hjælp at kunne få deres vejledning. Spørg eksempelvis ind til, hvad betingelserne er, hvis du beskadiger lejet udstyr på turen.

5. Planlæg turen sammen inden afrejse

Hvis du skal rejse med venner eller familie, så vil en cykelferie få jer tæt sammen. I vil komme ud for udfordringer, hvor I skal finde vej sammen, eller hvor vejret ikke helt bliver som I havde forudset. Der vil være dage, hvor etaperne er mere udfordrende, end andre. Alle erfaringer peger på, at dette kan bringe jer tættere sammen. En cykelferie er en social ferie, hvor I kan lære hinanden at kende på nye måder, når I skal problemløse, navigere sammen og samarbejde om de små beslutninger som opstår undervejs.

Derfor er det også vigtigt at forventningsafstemme hjemmefra, så alle er indforståede med rejsens indhold. Nogle rejsende kan lide spontanitet, mens andre kan lide at have hele turen planlagt ned til mindste detalje på forhånd. Det er generelt anbefalet ikke at rejse alt for uforberedt, da der altid vil komme uventede situationer på rejsen. Jo færre ting der er uafklaret hjemmefra, jo mere overskud vil I have til at håndtere de uforudsete situationer som opstår undervejs.

Og sidst, men ikke mindst - vær ikke bange for at kaste jer ud i det! Hvis I gør, kan I risikere at snyde jer selv for en stor oplevelse. En ferie med motion giver også stor velvære efter at rejsen er ovre. Det giver minder for livet, som I alle vil bringe med jer i mange år fremover. Med de rette forberedelser, vil I få en oplevelse som I aldrig ville have været foruden.

Find det du mangler på cykelhandsker.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 6.540 produkter fra mere end 42 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 8.763 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-14 09:01:26.

13
Produkttyper
6.540
Produkter
42
Forhandlere
8.763
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.